Goudse participant in mkb-investeringsfonds

0

Het nieuwe Fresh Dutch SME Fund is een gezamenlijk initiatief van De Goudse, financieringsplatform Voordegroei en vermogensbeheerder OHV. Dit verhandelbare fonds is volledig gericht op MKB-leningen, waarin zowel particulieren als professionele partijen kunnen investeren.

Het Fresh Dutch SME Fund maakt het mogelijk dat particuliere beleggers onder dezelfde condities als professionele fondsen kunnen investeren in het MKB. Voor ondernemers biedt het fonds directe toegang tot vreemd vermogen om hun verdere groei te financieren. Voor investeerders is het fonds een mogelijkheid om gespreid te investeren in het Nederlandse MKB.

De Goudse

De Goudse Verzekeringen en OHV Vermogensbeheer staan aan de basis van het fonds en zijn bij de lancering de grootste participanten. Pieter de Frel, bestuurslid van De Goudse: “De Goudse belegt al langer in individuele MKB-leningen en heeft met haar expertise op het gebied van beleggen in fondsen voor institutionele beleggers een mooie bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van dit fonds. Wij hebben onze portefeuille met MKB-leningen ingebracht om het fonds direct een goede start te geven en blijven als eerste institutionele belegger ook een belangrijke rol houden bij de verdere groei van het fonds. Daarmee kunnen wij een stevige bijdrage leveren aan de financiering van het MKB in Nederland en onze beleggingen inzetten om economische groei en werkgelegenheid te bevorderen.”

Gespreide portefeuille MKB-leningen

Bart Vemer, portfoliomanager Fresh Dutch SME Fund: ” Beleggen in hypotheken is een fenomeen dat we al langer kennen in Nederland; dit is het vervolg daarop. Om in MKB-bedrijven te kunnen investeren moest je tot nu toe per onderneming een lening afsluiten. Voor grote partijen was het daardoor te bewerkelijk om in relatief kleine MKB-leningen te beleggen, waardoor zij dit marktsegment nog niet hebben betreden. Particulieren doen dit al wel, maar zitten aan de lening vast totdat die is afgelost. Daarnaast moeten particulieren zelf zorgen voor voldoende spreiding in hun portefeuille. Het nieuwe Fresh Dutch SME Fund lost dit op. Hiermee bieden we de mogelijkheid om te beleggen in een gespreide portefeuille met MKB-leningen, die bovendien verhandelbaar is en waarbij je maandelijks in en uit kunt stappen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.