De Goudse luidt met intermediair 2017 in

0

Bij de nieuwjaarsviering van De Goudse Verzekeringen waren deze week ook financieel adviseurs uitgenodigd. De samenwerking met onafhankelijke financieel dienstverleners blijft het kompas voor de toekomst, benadrukte voorzitter a.i. Geert Bouwmeester van de Raad van Bestuur in zijn toespraak.

De verzekeraar kijkt terug op een goed 2016. “De winstgevendheid is, zoals het er nu naar uitziet, in lijn met het budget”, aldus Bouwmeester. Er is volgens hem het komend jaar groei te verwachten van De Goudse. Recent gesloten contracten hebben volgens hem onder meer geleid tot een verdubbeling van de WGA-portefeuille. “Maar we groeien ook bij Schade Zakelijk, Expat & Reis en De Zeeuwse. Dit succes danken wij niet alleen aan onze eigen medewerkers, maar ook aan de samenwerking met het onafhankelijke intermediair. Juist om die reden hebben we ervoor gekozen om het nieuwe jaar sámen met hen te starten.”

In zijn nieuwjaarstoespraak lichtte Bouwmeester toe waarom De Goudse, anders dan veel andere maatschappijen, expliciet voor het intermediair kiest. Hij stelde vast dat financiële instellingen steeds groter worden. Het aantal schadeverzekeraars in Nederland is volgens hem in de afgelopen vijftien jaar gehalveerd. “Veel partijen moeten het hebben van volume dat makkelijk, snel en dus tegen lage kosten verwerkt kan worden”, aldus Bouwmeester.

Maatwerk

“Voor De Goudse biedt dit kansen om haar sterke punten nog beter te profileren”, vervolgde hij. “Wij zijn sterk juist daar waar risicodekking extra aandacht vraagt en maatwerk is vereist. Omdat het risico wat complexer is, of omdat de klant extra aandacht nodig heeft. Dat is de markt waarin ook financieel adviseurs het sterkst zijn.”

Een belangrijke voorwaarde om die adviesrol ook in de toekomst te kunnen blijven bieden, is volgens Bouwemeester dat de toegankelijkheid van advies gewaarborgd blijft, met name voor de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.