Google stembediening bij Centraal Beheer en ING

0

Centraal Beheer en ING zetten de Nederlandstalige Google Assistent in die vandaag wordt geïntroduceerd. Bij de start zit er voor Centraal Beheer een Groene Kaart-check in de app met spraakbesturing. Bij ING kunnen klanten met hun stem opdracht geven om de Woon-je-al-ideaal-wijzer van te doen.

De Google Assistent is een persoonlijke assistent waaraan gebruikers met hun stem vragen kunnen stellen en opdrachten kunnen geven. De Assistent is beschikbaar op Android en Apple smartphones en tablets.

ING Wonen

De Google Assistent stelt mensen die met hun stem opdracht geven om met ING Wonen te praten een paar vragen. Op basis van de antwoorden geeft ING aan welke stappen zij kunnen nemen op weg naar hun ideale woning. Voor ING is dit een eerste stap in het ontwikkelen van meer toepassingen voor de Google Assistent. De bank verwacht dat klanten spraakbesturing steeds meer gaan gebruiken voor hun bankzaken. Eerder introduceerde ING al haar eigen stembediening Inge en Apple spraakassistent Siri in de Mobiel Bankieren App.

Jeroen Losekoot, Manager Digitaal Bankieren ING: “Met de opkomst van Nederlandstalige spraakassistenten als de Google Assistent en straks ook slimme speakers (hardware), verwachten we dat spraakbesturing, en ook het regelen van je bankzaken met je stem, veel meer gebruikt gaat worden. Dit maakt het regelen van bankzaken nog makkelijker.”

Groene kaart Centraal Beheer

Ook Centraal Beheer pioniert met content in Nederlandse Google Assistent. “De next step in klantcontact, na chat en bot”, zegt Marteyn Roose, directeur Centraal Beheer. “Wij zijn ervan overtuigd dat de spraakinterface een belangrijke ontwikkeling is waar je voortdurend op zal moeten blijven ontwikkelen.”

Bij de start zit er voor Centraal Beheer een Groene Kaart-check in de app. Daarmee kan de klant checken of hij wel of niet een groene kaart nodig heeft voor zijn vakantiebestemming en deze via een link downloaden. Roose: “Een eerste stap waarmee we de techniek ook in de vingers krijgen. We gaan dit verder ontwikkelen in samenwerking met onze klanten.”

Rabobank

Rabobank klanten kunnen vanaf vandaag met hun stem hun banksaldo opvragen en een budget instellen met de Rabo Assistent. Activeren kan door de Google Assistent te openen en ‘Oké Google, praat met Rabobank’ in te spreken. Daarna koppelt de gebruiker zijn Rabobankrekening aan de Google Assistent om aan de slag te gaan en te praten met Rabobank.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.