Goede tijden, rare tijden

0

Misschien is het de goden verzoeken om in deze rare tijden aan een versie met nummer 13 te werken. Je zou het nummer naar goed Amerikaans gebruik (in de hotel branche) ook kunnen overslaan. Daar hebben we bij Figlo echter niet voor gekozen, lucky number 13 is sinds eind juni live.

Een moderner, meer gebruiksvriendelijk jasje…

Auteur: Marcel Slokkers, Product Director bij Figlo

De kop boven dit bericht moet toch wel de meest uitgesproken zin van de afgelopen maanden zijn: “Het zijn rare tijden”. Los van een boost in het thuiswerken heeft het corona virus de Figlo medewerkers gelukkig niet direct geraakt. Mensen die wel op kantoor werkten, kregen zelfs een hele verdieping voor zichzelf. Of de programmeurs tijdens de daily standup thuis ook daadwerkelijk zijn gaan staan, weten we niet zeker. De medewerkers van Sales&Support hebben gelukkig ook veel adviseurs kunnen ondersteunen bij het toenemend aantal hypotheekadviezen en -aanvragen.

We hebben ook hard gewerkt aan een nieuwe versie. Bestaande en nieuwe gebruikers van de applicaties van Figlo hebben de afgelopen maanden tijdens diverse webinars al kennisgenomen van de nieuwe voorkanten: Figlo Hypotheken en Figlo Planning. Aangezien het platform verder onveranderd blijft, maken deze voorkanten ook gebruik van dezelfde rekenmotor als Figlo Advisor. Datzelfde geldt voor de klantdossiers: die blijven gewoon aanwezig en zijn overal te bewerken.

Nieuwe functionaliteiten

Versie 13 biedt in hoofdlijnen de volgende zaken: verbetering van de doorstromer casuïstiek, de introductie van MAXIM (Figlo Hypotheken) en de introductie van uitgave doelen (Figlo Planning).

De voorspellingen omtrent de ontwikkeling van de hypotheekmarkt lopen uiteen, maar hoe dan ook is het prettig dat adviseurs met hun ‘doorstroom’-dossiers een veel betere ondersteuning krijgen. Hornbach, Gamma en Karwei draaien al geruime tijd top omzetten dus wat betreft de verbouwingen zit het wel goed. En na het verbouwen van je woning en het verhogen van de waarde is het moment wellicht daar om te gaan verhuizen.

MAXIM

MAXIM is een nieuwe module die Figlo heeft gebouwd met het oog op het nieuwe platform dat HDN dit jaar stapsgewijs uitrolt. Voor de offerteaanvraag verstuurd wordt, dienen de laatste maatschappij specifieke velden gevuld worden. En vanaf nu in een moderner, meer gebruiksvriendelijk jasje.

Gebruikers van Figlo Advisor waren al bekend met het toevoegen van WANTS ofwel wensen ofwel doelen. In versie 13 is dit ook mogelijk in Figlo Planning. Het toevoegen en oplossen van een uitgave doel zal adviseurs ook hier in staat stellen zijn klant beter inzicht te geven in zijn financiële toekomst.

Kortom, ook in rare tijden is er gelukkig goed nieuws te melden: lucky number 13 is sinds eind juni live.

 

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.