Goed jaar voor Hypothekenfonds Syntrus Achmea

0

In 2021 verwierf Syntrus Achmea voor in totaal 1,5 miljard euro aan nieuwe mandaten voor het PVF Particuliere Hypothekenfonds. Daarmee passeerde het fonds de grens van 12 miljard euro. Met het toetreden van vijf nieuwe institutionele beleggers telt het fonds meer dan vijftig participanten.

Het PVF Particuliere Hypotheken- fonds belegt in Nederlandse woninghypotheken. De hypotheken worden door Syntrus Achmea Real Estate & Finance zelf verstrekt en beheerd. “Ook in de huidige corona-pandemie bewijzen hypotheken zich als een robuuste belegging met een gunstig risico/rendementsprofiel, waarbij beleggers in toenemende mate invulling kunnen geven aan hun ESG-ambities”, zegt Ido Esman senior manager Fundmanagement Hypotheken bij Syntrus Achmea. In samenwerking met Centraal Beheer steunt Syntrus Achmea bijvoorbeeld particuliere hypotheekklanten bij het financieel mogelijk maken van het verduurzamen van hun woning.

Naast de fondsoplossing biedt Syntrus Achmea institutionele beleggers de mogelijkheid om eigen hypotheekportefeuilles op te bouwen onder het merk Centraal Beheer. Via deze separate accounts kunnen beleggers kiezen voor een portefeuille met een door hen gewenst risicoprofiel. In totaal beheert Syntrus Achmea bijna 28 miljard aan hypotheken voor zijn klanten. De ambitie is om de komende jaren door te groeien naar een marktaandeel van 5 procent op de hypotheekmarkt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.