Gita Salden directielid DNB

0

Gita Salden treedt per 1 juni toe tot de directie van De Nederlandsche Bank (DNB). Zij wordt in haar nieuwe functie verantwoordelijk voor het toezicht op verzekeraars en pensioenfondsen.

Daarnaast wordt Salden verantwoordelijk voor toezicht Horizontale Functies en Integriteit. Gita Salden volgt Else Bos op, die per 1 februari 2024 is teruggetreden als directielid en voorzitter Toezicht. Steven Maijoor, sinds 2021 directeur Toezicht Banken, heeft vanaf 1 februari 2024 de rol van voorzitter Toezicht overgenomen van Bos.

Na haar functies als hoofd internationale economie en financiële instellingen en hoofd financiële stabiliteit bij het ministerie van Financiën, werd Salden in 2011 benoemd tot plaatsvervangend Thesaurier-Generaal. Sinds 2018 is zij bestuursvoorzitter van BNG Bank. Een instelling die zich exclusief richt op het publieke domein in Nederland. Klanten zijn onder meer gemeenten, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en energiebedrijven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.