Gezondverzekerd.nl en Ockto werken samen bij Gemeentepolis

0

Om burgers met een laag inkomen en een chronische ziekte of beperkingen te ondersteunen, bieden ruim 300 gemeenten in Nederland een collectieve zorgverzekering aan: de Gemeentepolis.  Deze kan via Gezondverzekerd.nl worden aangevraagd. Dankzij de premium licentie van Gezondverzekerd.nl (BS&F) kan de benodigde informatie voor deze aanvragen vanaf nu makkelijk en veilig worden aangeleverd met behulp van de Ockto-app.

Aan het aanvragen van een Gemeentepolis zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo is deze collectieve zorgverzekering inkomensafhankelijk. Voorheen werden alle benodigde gegevens handmatig gecontroleerd in de Backofficeapplicatie van Gezondverzekerd.nl. Een tijdrovend proces, waarbij communicatie en documenten via post en e-mail werden verstuurd. Door het gebruik van Ockto in het inventarisatieproces kunnen gemeenteambtenaren nu sneller beoordelen of iemand recht heeft op de Gemeentepolis.

Brondata

Wanneer iemand een aanvraag doet voor de Gemeentepolis wordt hem of haar vanaf nu gevraagd om de benodigde gegevens aan te leveren via de Ockto-app. Met de app worden, na inlog met DigiD de benodigde gegevens opgehaald bij overheidsportalen zoals de Belastingdienst en het UWV. Deze brondata wordt na goedkeuring verstuurd naar de Backofficeapplicatie van Gezondverzekerd.nl. Daar kan de gemeente vervolgens beoordelen of deze persoon, op basis van zijn of haar inkomens- en/of vermogenssituatie, in aanmerking komt voor een Gemeentepolis.

Hertoetsing en snel uitsluitsel

Ook kan Ockto worden ingezet bij de hertoetsing van alle burgers die al onder de Gemeentepolis vallen. Gegevens van de Belastingdienst en het UWV kunnen eenvoudig worden aangeleverd. Na het goedkeuren van de aanvraag of hertoetsing wordt er automatisch een beschikking gestuurd naar de burger.

Tijdwinst

Dit scheelt veel tijd en ook de burger weet snel waar hij of zij aan toe is. Daarnaast kunnen onterechte polissen sneller worden geïdentificeerd. “Het gebruik van Ockto maakt de beoordeling van een aanvraag niet alleen makkelijker voor de gemeente, ook de burger heeft sneller uitsluitsel”, zegt Niek Wezenberg, manager bij BS&F.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.