Gezinnen met kinderen lenen het meest

0

Het zijn vooral gezinnen met kinderen die zich in de schulden steken. Zij vormen bijna de helft (46%) van de aanvragen en ze willen gemiddeld 16.140 euro lenen.

Dit blijkt uit tienduizenden leenaanvragen bij Independer. Guido Rodenburg, leenexpert bij het vergelijkingsplatform: “Gezinnen lenen in verhouding het vaakst voor een caravan, dan voor een verbouwing van een woning én op nummer drie staat het aanschaffen van een auto. Alleenstaanden willen dan in verhouding weer vaker geld lenen voor meubels of een nieuwe motor.”

Auto

Independer brengt sinds januari 2021 de leendoelen en de gemiddelde hoogte van de leenaanvragen in kaart. Rodenburg: “Voor het eerste half jaar van 2023 is het gemiddelde leenbedrag 15.904 euro. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van 2022 en een stijging van 13% ten opzichte van 2021. Het overgrote deel, 39%, gebruikt het geld om een auto te financieren. 20% sluit een lening af om de verbouwing van een woning te bekostigen. Ruim 18% van alle aanvragen wordt gedaan om extra financiële ruimte te creëren. Natuurlijk zijn er wel verschillen in de verschillende doelgroepen zoals gezinnen, stellen (zonder kinderen) en alleenstaanden.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.