Gesubsidieerd elektrisch rijden particulieren

0

Particulieren komen bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van 4.000 euro. Voor een gebruikte auto is dat 2.000 euro. Zij kunnen hiervoor vanaf 1 juli een aanvraag indienen. De regeling loopt tot 2025 en geldt niet voor alle elektrische auto’s.

De subsidieregeling voor elektrische personenauto’s is vandaag gepubliceerd in de Staatscourant, en daarmee definitief. Er zijn voorwaarden verbonden aan actieradius, de oorspronkelijke catalogusprijs en de minimale bezitsduur. Ook zijn er stevige voorwaarden om misbruik te voorkomen. Hierdoor komen niet alle elektrische auto’s automatisch in aanmerking voor subsidie.

Aanvragen vanaf 1 juli

Vanaf vandaag kan iedereen informatie over de subsidie vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Particulieren kunnen hun aanvraag vanaf 1 juli indienen, voor auto’s die zijn aangeschaft of geleased vanaf vandaag.

Evaluatie

Op de conceptregeling die in maart werd gepresenteerd kwamen 380 reacties binnen van burgers, bedrijven, organisaties en adviesorganen van de overheid. Mensen die een reactie wilden geven is specifiek gevraagd naar hun mening over de hoogte van de subsidie. Die bleken veel mensen logisch te vinden en zijn dan ook gehandhaafd. Op basis van de reacties is er een tussentijds evaluatiemoment ingepland om te kijken hoe de regeling in de praktijk werkt na het eerste jaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.