Gerard van Olphen vertrekt bij APG

0

Gerard van Olphen zal terugtreden in het voorjaar van 2021 als bestuursvoorzitter van APG. Naast privéredenen voor deze beslissing, ziet hij de nieuwe strategie die is ontwikkeld als een natuurlijk moment om plaats te maken voor een opvolger.

Van Olphen begon in maart 2016 als bestuursvoorzitter bij APG. In de afgelopen jaren gaf hij sturing aan een transformatieproces om de pensioenwaarde van de deelnemers van de pensioenfondsen waarvoor APG werkt te maximaliseren. Onder zijn leiding is de uitvoering van de pensioenadministratie verbeterd, is de positie van APG als wereldwijd leidende beleggingsorganisatie versterkt en zijn niet-kernactiviteiten verkocht.

Kiezen voor privé

“Met de ontwikkeling van de inspirerende toekomststrategie 2025 is er voor mij een natuurlijk moment voor persoonlijke verandering ontstaan”, zegt Van Olphen. “De afgelopen maanden hebben mij tot de conclusie gebracht dat ik meer aandacht wil geven aan privé. Dat is een weloverwogen besluit, waarbij ik mij de impact op APG realiseer. Tegelijkertijd kan ik deze beslissing met een gerust hart nemen omdat ik weet dat het bedrijf in handen is van een team uiterst gemotiveerde en deskundige mensen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat APG de uitdagingen waarvoor de pensioensector staat volop aankan. Voor de komende maanden kijk ik uit naar de verdere samenwerking met mijn team en een goede overdracht aan mijn opvolger.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.