Genomineerden voor Financieel Planner van het Jaar

0

De eerste ronde van de Verkiezing CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 is gesloten. Uit die ronde, bestaande uit een online toets, zijn de tien Gecertificeerd Financieel Planners met de hoogste score geselecteerd. Zij dingen mee naar de titel CFP Financieel Planner van het Jaar 2023. De award wordt uitgereikt door FFP, de Federatie voor Financieel Planners.

De tien genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

  • Ron Daniels – Op Heij Verzekeringsgroep (Weert)
  • Mark Koot – Van Lanschot Business Professionals (Amsterdam)
  • Julian Langkemper – Reliever Den Haag (Den Haag)
  • Jan Laport – Tropal Consultancy (Almere)
  • Tom Oude Avenhuis – Holofin (Almelo)
  • Maaike Prins – Esseboom Advies & Financiële Diensten (Oosterhout)
  • Danny Romijn – Van Lanschot Kenniscentrum (Amsterdam)
  • Timon Schumacher – Stargroup (Ede)
  • Pascale Schyns – Bankeniers (Laren)
  • Jeroen Zuurveld – Financial Decision Coach (Zandvoort)

De verkiezing leeft

FFP-directeur Mark Dukers (foto) is blij met het enthousiasme onder de leden. “De verkiezing leeft onder de achterban. Dat was al goed merkbaar rondom de verkiezing van onze huidige Financieel Planner van het Jaar, Paulien Koopman. Met meer dan 120 deelnemers in Ronde 1 van deze editie kijk ik uit naar het vervolg. Ik wens de genomineerden veel succes in de volgende ronde.”

Verschillende rondes

Aan de verkiezing kunnen financieel planners meedoen die het keurmerk CFP dragen. In ronde 2 houden de tien genomineerden een online inventarisatiegesprek met een acteur in de rol van klant. Twee assessoren zijn aanwezig om het gesprek te beoordelen. De vakjury selecteert uit de 10 genomineerden vervolgens de drie finalisten. Zij zullen in september in ronde 3 een financieel plan opstellen en hierover een adviesgesprek voeren met dezelfde ‘klant’ als in ronde 2. Ook de collega’s, bestaande uit circa 3.000 CFP’ers, worden betrokken bij de verkiezing. Zij mogen in ronde 4 hun stem uitbrengen. Dat gebeurt op basis van een video die de finalisten van zichzelf maken in ronde 4. Op basis van de stemming en het oordeel van de jury wordt in november bekendgemaakt wie zich uiteindelijk CFP Financieel Planner van het Jaar 2023 mag noemen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.