Genomineerden Financieel planner van het Jaar

0

FFP heeft de tien genomineerden bekend gemaakt voor de titel Financieel planner van het Jaar 2019. Tijdens het FFP Congres op 10 oktober wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

De tien gecertificeerd financieel planners zijn genomineerd na het invullen van een online vaktoets met meerkeuzevragen over tal van life-events.

De genomineerden zijn:

  • Klaas van Diepen FFP CFP® RB (Goed Geregeld accountants & belastingadviseurs B.V. in Heerhugowaard);
  • Sandra Dongelmans FFP CFP® (ING Nederland in Goes);
  • Erik Gritter FFP CFP® (Partners in Planning in Assen);
  • Sylvia ’t Hart FFP CFP® (Rabobank Westland in De Lier);
  • Hendrik van Harten FFP CFP® (Rabobank Kring Friesland in Drachten);
  • Fleur Kroonbergs FFP CFP® MFP (Hypotheekshop Den Haag Bomenbuurt in ’s-Gravenhage);
  • Jacco Los FFP CFP® (Comminz Drechtsteden in Zwijndrecht);
  • Mano Schuitmaker FFP CFP® RB (ING Nederland in Alkmaar);
  • Ron de Vaan FFP CFP® (gecertificeerd financieel planner uit Drunen);
  • Jeroen Wijker FFP CFP® (Certaldo Inkomensplanning & vermogensstrategieën Amsterdam).

De volgende ronde

Tijdens de volgende ronde moeten de tien genomineerden een klantgesprek voeren met een acteur in de rol van de klant. Dit gesprek wordt beoordeeld door een team van assessoren.

Een vakjury selecteert vervolgens drie finalisten, die in ronde 3 een klantpresentatie gaan uitwerken en presenteren aan de klant. In de finaleronde mogen de 3.500 FFP-leden online stemmen op de finalist van hun voorkeur. Samen met het oordeel van de jury wordt uiteindelijk vastgesteld wie zich op tijdens het jaarlijkse FFP Congres de nieuwe Financieel Planner van het Jaar mag noemen.

Voorzitter van de vakjury en bestuurslid van de Stichting Certificering FFP, Conny Weber: “In het verkiezingstraject komen alle aspecten naar voren, waarbij we ook de soft skills van de financieel planner niet uit het oog verliezen. Een goede klik en een vertrouwensband staan immers aan de basis van een goed advies.”

FFP ambassadeur

Met de verkiezing Financieel Planner van het Jaar wil FFP het beroep financieel planner richting consumenten, markt en stakeholders prominenter op de kaart zetten. De FFP financieel planner van het jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Hij/zij wordt door de pers vaak gevraagd voor een vakinhoudelijke reactie op financiële consumentenvragen. Daarnaast is hij/zij voor de beroepsvereniging FFP ook een ambassadeur en (media)representant voor de 3.500 beroepsgenoten.

Hanneke Wolff-Rierink behaalde in 2018 de titel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.