Generatie Z zoekt goedbetaalde baan

0

De komende jaren betreedt Generatie Z de arbeidsmarkt. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar vinden een hoger salaris belangrijk, omdat dit in hun optiek bijdraagt aan werktevredenheid. Naast een goed salaris vinden jongeren de optie om te kunnen werken in het buitenland heel aantrekkelijk.

Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder ruim 5.000 Europese werknemers. Hieruit blijkt verder dat meer dan driekwart van de jongeren tevreden is met de huidige baan. Daarmee is Generatie Z volgens het recruitmentplatform de meest tevreden generatie op de arbeidsmarkt. Toch geeft 57% van de jongeren ook aan op zoek te zijn naar een andere baan.

Chatten tijdens sollicitatieproces

Van alle generaties op de arbeidsmarkt zoekt Generatie Z het liefst via de mobiele telefoon naar werk. Jongeren willen ook kunnen chatten met werkgevers tijdens een sollicitatieproces. Generatie Z vindt chatten, zeker in het begin van het proces, zelfs prettiger dan mailen of bellen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.