Gemiddelde woning kost in 2019 drie ton

0

De economen van de Rabobank hebben opnieuw hun verwachting voor de woningmarkt bijgesteld. Zij gaan nu uit van 225.000 woningverkopen voor dit jaar. Dat is een stevige daling ten opzichte van de bijna 242.000 transacties in 2017. Voor 2019 verwachten de economen circa 220.000 transacties.

In het tweede kwartaal van 2018 werden opnieuw minder huizen verkocht, enkel in de provincie Groningen werd een klein plusje genoteerd. De nieuwe marktvoorspelling is dan ook het gevolg van een combinatie van de marktnormalisering in de minder stedelijke gebieden enerzijds en verslechterende betaalbaarheid en bereikbaarheid in stedelijke gebieden anderzijds.

Drie ton

In heel Nederland lagen de prijzen in het tweede kwartaal 8,8% hoger dan een jaar eerder. Dat is een iets kleinere stijging dan in het eerste kwartaal. In het vandaag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt gaan de economen nu uit van een prijsstijging van 8,7% voor 2018 in plaats van 8,0%. Voor 2019 gaan ze uit van een prijsstijging van 7,0%, waarmee medio volgend jaar een gemiddeld huis in Nederland meer dan 300.000 euro zal kosten.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.