Gelijke beloning bij Aegon

0

Direct nadat Aegon en de vakbonden vorig jaar cao-afspraken hadden gemaakt over gelijke beloning van mannen en vrouwen, is een onderzoek gestart naar bestaande beloningsverschillen. Bij Aegon blijkt er gemiddeld genomen sprake te zijn van gelijk loon voor gelijk werk.

Om een goede vergelijking te kunnen maken heeft HR-Analytics bureau AnalitiQs zaken als leeftijd, werkervaring, arbeidsduur en andere achtergrondfactoren meegewogen bij het onderzoek. Zonder deze verschillende achtergrondvariabelen tussen mannen en vrouwen is het beloningsverschil tussen mannen en vrouwen bij Aegon echter ruim 900 euro bruto per maand. De voornaamste oorzaak daarvan is volgens AnalitiQs, dat er meer mannen in de hogere functies zitten.

Geef iedereen dezelfde kansen

CEO Aegon Nederland Maarten Edixhoven stelt dat anno 2019 mannen en vrouwen recht hebben op gelijk loon voor gelijk werk. “We weten uit alle onderzoeken dat diversiteit in teams tot betere prestaties leidt. Ik stond er vorig jaar van te kijken dat wij het eerste bedrijf waren in Nederland dat in de cao heeft vastgelegd gelijke beloning te willen. En dat collega-directeuren aan mij vroegen: maar wist je echt niet wat er uit het onderzoek zou komen? Het antwoord is nee. Ik hoop dat andere bedrijven deze stap ook willen zetten en iedereen dezelfde kansen willen geven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.