Geldvoorelkaar.nl start volgende groeifase met nieuwe CEO

0

Ilse Nobel is de nieuwe CEO van Geldvoorelkaar.nl. Het platform gaat met haar de volgende groeifase in, waarbij het zakelijke crowdfundingplatform nieuwe kapitaalverstrekkers laat aansluiten op het platform.

Het zakelijke crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl vierde vorig jaar het 10-jarig bestaansjubileum. Na de lancering in 2011 werd de kredietbemiddelaar in 2014 als eerste crowdfunder aangesloten bij BKR. Ook was Geldvoorelkaar.nl het eerste Nederlandse platform voor crowdfunding met een vergunning van de AFM.

Geldvoorelkaar.nl blijft de huidige klantgroepen van investeerders, financieel adviseurs, MKB ondernemers en vastgoedbeleggers bedienen, maar zal aanvullend nieuwe kapitaalverstrekkers laten aansluiten op het platform. Het uiteindelijke doel is om alle investeerders een groot en divers aanbod van projecten te kunnen bieden en ook om het MKB en de vastgoedbranche nog beter te kunnen voorzien van een passende financiering. Daarnaast verwacht het platform dat de EU crowdfundingverordening gaat zorgen voor een consolidatieslag in de zakelijke crowdfundingmarkt. Geldvoorelkaar.nl ziet die ontwikkeling als de start van een nieuwe fase met nieuwe kansen.

411 miljoen euro gefinancierd

De zakelijke crowdfundplatformen Geldvoorelkaar.nl en AndersFinancieren kondigden in januari van dit jaar aan te gaan fuseren. Samen goed voor ruim 411 miljoen euro aan gefinancierd kapitaal in meer dan 2.000 bedrijfs- en vastgoedprojecten. In 2022 verwacht de fusie-organisatie ook de lopende gesprekken met institutionele partijen af te ronden. Mede hierdoor verwacht de combinatie eind 2022 in totaal meer dan 500 miljoen euro aan financiering in het mkb uitgezet te hebben.

Stokje overdragen

De nieuwe CEO Ilse Nobel (foto) heeft eerder management- en directierollen vervuld bij verschillende financiële instellingen zoals IFN Finance, ING en ALFA Commercial Finance. Zij neemt bij Geldvoorelkaar.nl het stokje over van co-founder Edwin Adams (foto), die wel betrokken blijft bij Geldvoorelkaar.nl. Adams: “Als crowdfunding pionier is dit een mooi moment om het stokje over te dragen aan Ilse Nobel. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij, samen met het team, Geldvoorelkaar.nl verder kan brengen naar een volgende fase.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.