Geld lenen voor verbouwing over het hoogtepunt

0

De vraag naar geld lenen voor een verbouwing nam sterk toe na het uitbreken van de coronacrisis. Kredietbemiddelaar Becam stelt dat die vraag over het hoogtepunt is en het stokje inmiddels is overgenomen door een stijgende vraag naar leningen voor de aankoop van een auto.

Becam zag in de maanden maart tot en met mei van 2020 een behoorlijk toegenomen interesse voor een verbouwingslening. Directeur Jeroen Uppelschoten: ”Het aantal aanvragen lag in het eerste half jaar van 2020 32,03% hoger dan het jaargemiddelde. Net voor de zomer nam de interesse fors af, om na de vakantieperiode weer licht op te lopen. Die piek begin vorig jaar was uitzonderlijk en waarschijnlijk eenmalig. Inmiddels hebben veel mensen de verbouwingsplannen uitgevoerd. Deze groep is voorlopig voorzien.’’

De cijfers van Becam maken verder duidelijk dat er na het verbouwen aandacht is voor de inrichting van de woning. Vanaf april vorig jaar zit ook dit leendoel in de lift. “Aannemelijk is dat mensen meer investeren in de inrichting van hun woning, nu er meer tijd thuis doorgebracht wordt”, aldus Uppelschoten.

Eigen auto en caravan in trek

Becam sloot vorig jaar opvallend genoeg ook meer leningen voor de aankoop van een auto. Uppelschoten geeft aan dat veel mensen vanwege de coronamaatregelen het openbaar vervoer hebben ingeruild voor een eigen vervoermiddel. Een vergelijkbaar effect viel Becam op bij leningen voor de aankoop van een caravan. “Vanaf april tot oktober nam het aantal afgesloten caravanleningen licht toe. Los van het jaarlijkse seizoenseffect is deze stijging toe te schrijven aan de coronacrisis. In plaats van verre oorden werd vakantie eerder gevierd in eigen land, met een camper of caravan als eigen accommodatie.”

Top-5 leendoelen

Op dit moment worden via Becam de meeste leningen afgesloten voor de aanschaf van een auto. Hiermee is geld lenen voor een verbouwing naar plaats twee verschoven. De Becam top-5 actuele leendoelen is:

  1. Auto
  2. Verbouwen
  3. Lening oversluiten
  4. Interieur
  5. Caravan

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.