Geen Wft-vergunning curator bij openen spaarrekening

0

Curatoren en bewindvoerders die zijn aangesteld door de rechtbank hebben voor het openen van een betaal- en/of spaarrekening voor cliënten in de toekomst geen vergunning meer nodig. Dat zegt minister Dijsselbloem. Wettelijk gezien hebben dienstverleners een Wft-vergunning nodig voor het openen van rekeningen voor hun cliënten.

Volgens de minister is voor bewindvoerders en curatoren een vrijstelling op zijn plaats. Het gaat om een bijzondere groep dienstverleners. De rechter benoemt deze dienstverleners, waardoor ze onder zijn toezicht staan. Ze hebben de wettelijk de plicht om voor hun klanten een rekening te openen.

De vrijstelling geldt alleen voor het openen van betaal- en/of spaarrekeningen voor cliënten waarvoor de bewindvoerder of curator is aangesteld door de rechtbank. Het openen van rekeningen voor cliënten die vrijwillig gebruikmaken van de diensten van een bewindvoerder of curator is wél vergunningplichtig.

Voor andere diensten zoals vermogensbeheer en het adviseren of bemiddelen in verzekeringen en kredieten is een vergunning nodig, ongeacht of de bewindvoerder of curator is aangesteld door de rechtbank. De minister zal samen met de AFM de vrijstelling vormgeven. Om onduidelijkheid te voorkomen zal de vrijstelling met terugwerkende kracht ingaan per 26 februari 2013.

Bron: AFM

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.