Geen goud voor Nh1816 in Adfiz Prestatie Onderzoek

0

Twaalf keer op rij werd Nh1816 in het jaarlijkse Adfiz Prestatie Onderzoek uitgeroepen tot Beste Schadeverzekeraar Particulier. Maar ondanks dat de verzekeraar dit jaar genomineerd was in maar liefs vier categorieën, gaat er voor het eerst geen bokaal mee naar Oudkarspel. Movir daarentegen zag twee nominaties met goud bekroond.

Circa 350 leden, aanbieders en stakeholders zijn vanmiddag naar de Adfiz Nieuwjaarsbijeenkomst in Spant! te Bussum afgereisd. Daar werden onder andere de winnaars van het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek in het zonnetje gezet. Er werden dit jaar voor het eerst prijzen uitgereikt in de categorie Hypotheken. BLG Wonen kwam hier als winnaar uit de bus.

Het Adfiz Prestatie Onderzoek geeft doorlopend inzicht in de ervaringen van adviseurs met de prestaties van aanbieders. De reviews en ratings zijn ook opgenomen in de productvergelijkers van MoneyView. Dit jaar heeft Adfiz de opzet van het onderzoek aangepast om een scherper inzicht te krijgen hoe adviseurs de kwaliteit waarderen, en concretere handvatten te bieden om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren.

Beste partner

Om ook het belang van aantal specifieke thema’s te onderstrepen zijn er door de brancheorganisatie drie ‘Beste Partner’ prijzen in het leven geroepen voor de thema’s Efficiency, Verzekerbaarheid en Claimafhandeling. Directeur Enno Wiertsema: “Verzekeraars die op deze cruciale onderdelen uitblinken verdienen het om in het zonnetje te staan. Daarnaast hopen wij dat het andere aanbieders stimuleert ook juist hier veel effort op te zetten.” De winnaars van deze themaprijzen zijn:

Beste Partner Verzekerbaarheid

 1. De Vereende
 2. Nationale Nederlanden
 3. Nh1816

Beste Partner Efficiency

 1. TAF
 2. Nh1816
 3. DELA

Beste Partner Afhandelen claims

 1.  Movir
 2. Nh1816
 3. Klaverblad

Winnaars productcategorieën

Het Adfiz Prestatie Onderzoek meet de prestatie van verzekeraars. De verzekeraars die het afgelopen jaar in hun productcategorie overall het beste presteerden zijn:

Zakelijk Schade

 1. De Goudse
 2. Klaverblad
 3. a.s.r.

Particulier Schade

 1. Noorderlinge verzekeraars
 2. Nh1816
 3. De Goudse

Particulier Zorg

 1. Stad Holland
 2.  CZ
 3. ONVZ

Zakelijk Inkomen

 1. Allianz & Movir
 2. Aegon

Particulier Leven

 1. Dela
 2. Scildon
 3. Dazure

Zakelijk Pensioen

 1. Scildon
 2. Allianz
 3. Brand New Day

Particulier Hypotheek

 1. BLG Wonen
 2. Obvion
 3. Aegon

IBM Watson

Voorafgaand aan de bijeenkomst konden adviseurs deelnemen aan het seminar ‘IBM Watson voor adviseurs’. Het vervolg van deze Watson-sessie is een Watson-pilot. Samen met een aantal leden gaat Adfiz een aantal processen definiëren waarbij Watson een rol zou kunnen spelen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.