Geef je slaapzak aan Venn Hypotheken

0

Venn Hypotheken wil er ook zijn voor hen die helaas geen thuis hebben. Daarom heeft het hypotheeklabel zich aangesloten bij Stichting Sheltersuit. Oprichter Bas Timmer schiet sinds 2014 daklozen te hulp met een Sheltersuit, de warme wind- en waterdichte jas annex slaapzak.

Sheltersuits worden gratis aangeboden aan daklozen en aan vluchtelingen op verschillende plekken in de wereld. Bas Timmer (rechts op foto): “Sheltersuit is de nieuwe duurzame partner geworden van Venn Hypotheken. Mede dankzij deze samenwerking kan Stichting Sheltersuit blijven bouwen aan drie pilaren: het bieden van warmte, het upcyclen van materialen en het creëren van banen.”

De drie pilaren in de praktijk

De Sheltersuits lossen de problemen van daklozen en vluchtelingen die onderdak zoeken niet op, maar de jassen bieden wel warmte en bescherming. De Sheltersuits zijn volledig gemaakt van gerecyclede materialen. Oude en ‘onbruikbare’ materialen worden omgetoverd tot iets wat weer waardevol is, met een nieuwe duurzame functie. Ten slotte worden de Sheltersuits geproduceerd door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt in het sociale atelier. De organisatie biedt deze mensen een inkomen, maar ook een gevoel van verbondenheid, stabiliteit en veiligheid.

Venn start concrete acties

Monique van Dongen, marketeer bij Venn Hypotheken: “Met dit project gaan we een langdurige samenwerking aan waarbij wij Stichting Sheltersuit actief ondersteunen door geld, tijd en middelen te doneren. Daarnaast maken we ons sterk om bewustwording te creëren binnen ons netwerk. Onze medewerkers gaan de komende tijd een aantal acties opzetten om Sheltersuit te ondersteunen.”

Lever je slaapzak in

“Zo heeft de stichting dit jaar door de toenemende vraag naar Sheltersuits van hulporganisaties in binnen- en buitenland, maar liefs 16.500 slaapzakken nodig om de Sheltersuits te kunnen maken. Met onze eerste actie hopen wij een deel van deze slaapzakken in te zamelen: een actie die we graag samen met hypotheekadviseurs oppakken”, aldus Van Dongen.

Er zijn drie slaapzakken nodig om één Sheltersuit te maken. Distributiemanager Pascale Prins: “Het is mijn werk om de adviseur optimaal te bedienen. Hiervoor rijd ik het hele land door. Hoe tof is het als ik dan meteen slaapzakken kan inzamelen voor Sheltersuit? Voor alle adviseurs die ons helpen, zorg ik persoonlijk voor een attentie natuurlijk. Meer hierover volgt op korte termijn!”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.