Gecombineerde AOV-Pensioenoplossing voor zzp’er

0

BrightPensioen biedt in samenwerking met SharePeople en Allianz een AOV- én een pensioenoplossing voor zzp’ers. De maandelijkse inleg die binnen de crowdoplossing niet nodig is geweest voor uitkeringen aan zieken, kan een ondernemer automatisch naar een pensioen- of beleggingsrekening bij BrightPensioen laten overboeken. 

Via het crowdsuranceplatform SharePeople kan een zzp’er het arbeidsongeschiktheidsrisico voor de eerste twee jaar onderling delen met andere leden van BrightPensioen. Door de al bestaande relatie met verzekeraar Allianz, kunnen zzp’ers die voor een langere periode zekerheid zoeken een AOV afsluiten. Allianz biedt de mogelijkheid aan te sluiten op de periode van twee jaar en te kiezen voor een uitkering tot vijf jaar of tot aan de pensioendatum. Bright-leden ontvangen drie maanden premie gratis bij Allianz en hoeven niet de 180 euro inschrijfgeld bij SharePeople te betalen.

Pensioenpotje opbouwen

De maandelijkse inleg van deelnemers wordt alleen aangesproken als er mensen in de kring van deelnemende Bright-leden ziek zijn. De inleg die niet nodig is geweest voor uitkeringen aan zieken, kan automatisch naar een pensioen- of beleggingsrekening bij BrightPensioen worden overgeboekt. Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Zo leveren wij een oplossing voor het probleem dat zzp’ers geen pensioen opbouwen en niet verzekerd zijn voor ziekte of arbeidsongeschiktheid.”

Voorbeeld

Bright schetst aan de hand van een voorbeeld de werking van de gecombineerde oplossing. ‘Maandelijks storten deelnemers van BrightPensioen een bedrag op hun eigen aparte Bunq bankrekening. 125 euro voor een uitkering van 2.000 euro per maand of 200 euro voor een uitkering van 3.000 euro per maand. Afhankelijk van het ziektepercentage zijn ze een gedeelte kwijt aan donaties. Bij een verzuimpercentage van 1,5% (het gemiddelde voor zzp’ers) is dit minder dan een kwart van de inleg. Het resterende deel kan automatisch belegd worden. Is er iemand ziek dan kunnen deelnemers een betaalverzoek krijgen. Het platform van SharePeople garandeert dat deze ‘tikkies’ eerlijk verdeeld worden onder de deelnemers. Bij arbeidsongeschiktheid krijg je na twee maanden een uitkering voor een periode van maximaal twee jaar.’

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.