Ge-google met hypotheken

0

Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven is begin dit jaar ‘Google Mortgage’ live gegaan in het Verenigd Koninkrijk. Wereldschokkend? Ogenschijnlijk niet, doch de impact is groter dan op het eerste oog lijkt.

Het distributielandschap zal namelijk aanzienlijk veranderen. Waarom komt Google met deze tool op de markt, wat is de achterliggende strategie en wat zijn de volgende stappen?

Google presenteert de tool als een hypotheekvergelijker. Consumenten kunnen met het invullen van enkele velden in de widget een gerangschikte opsomming krijgen van maandbedragen en condities van een groot aantal geldverstrekkers met vele honderden productproposities. Verfijning is mogelijk door te selecteren op geldverstrekkers waar Google afspraken mee heeft gemaakt (81), of door bepaalde product- of rentetypes te selecteren. Via de ranglijst kan vervolgens doorgeklikt worden naar de betreffende hypotheekverstrekker.

Onafhankelijk hypotheekadviseur
Ook kan de keuze gemaakt worden door in contact te willen komen met een aangesloten onafhankelijk hypotheekadviseur. Doelstelling van Google is om consumenten te helpen in de voorbereiding voor het afsluiten van een hypotheek. Google speelt hiermee handig in op veel gebruikte zoekwoorden. Vanuit het thema ‘Ask Google’ helpt Google je op weg om je te oriënteren en relevante kennis te vergaren. Gebruik van de tool is gratis; Google wordt betaald door de 81 aangesloten geldverstrekkers en door de aangesloten onafhankelijke hypotheekadviseurs. Nou, zult u denken, is dit alles wat Google kan op hypotheekgebied? Zeker niet, doch voordat ik daar verder op inga maak ik even een zijsprongetje naar klantreizen van de Nederlandse hypotheekconsument.

Lees hier het hele verhaal in de nieuwste InFinance.

Tijdens HypoVak op 28 mei geven de auteurs Gert Vasse (Yellowtail Consulting/Director) en Koen van Nijnatten (GfK/Research Consultant Financial Services) een masterclass over dit onderwerp. Zij nemen u daarin mee in de online klantreis van de hypotheekconsument en de impact als Google Hypotheken ook in Nederland actief wordt. Bezoek voor meer info de website HypoVak.nl.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.