Gaston Merckelbagh in directie EVI Groep

0

Gaston Merckelbagh (foto) treedt per 1 juli 2020 als commercieel directeur toe tot de directie van de EVI Groep. Het bedrijf introduceert EVI Facilities, een uitgebreid ‘white label’ franchisepakket voor arbodienstverlening. Franchisenemers kunnen hiermee binnen drie maanden een eigen entiteit voor (arbo)dienstverlening opzetten.

Merckelbagh is voorzitter van het Register Specialistisch Casemanagement (RSC), de grootste beroepsvereniging van register casemanagers in Nederland. Eerder zette hij de serviceprovider Virta op, een onderdeel van Robidus. Daarvoor bouwde hij met veel succes aan het in sociale zekerheid gespecialiseerde VSZ Assuradeuren. Bij dit bedrijf was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling van meerdere productinnovaties, waaronder eigenrisicodragerschap WGA Deels Verzekerd. Zijn roots liggen bij De Amerfoortse Verzekeringen (ASR.) en Aegon.

EVI Facilities

De EVI Groep introduceert EVI Facilities, een uitgebreid ‘white label’ franchisepakket voor arbodienstverlening. Gerard Egberts, directeur innovatie: “Franchisenemers kunnen hiermee binnen drie maanden een eigen entiteit voor (arbo)dienstverlening opzetten. Dit is voor de assurantiebranche – met name volmachtbedrijven en assuradeuren – een interessant alternatief voor het bestaande marktaanbod. Wij willen samen optrekken met assurantieadviseurs die met nieuwe vormen van data gedreven dienstverlening en consultancy hun omzet willen vergroten.”

Assurantiebranche

Egberts: “De voorbije jaren kregen wij steeds vaker verzoeken van volmachtbedrijven om samen te werken. Met EVI Facilities maken we onze dienstverlening, kennis en faciliteiten op het gebied van arbo- en aanverwante dienstverlening beschikbaar voor de gehele assurantiebranche. Eigen onderzoek en de ervaringen van de afgelopen jaren maken duidelijk dat we hiermee tegemoetkomen aan een grote behoefte en veel enthousiasme. We zijn dan ook heel verheugd dat Gaston Merckelbagh ons directieteam versterkt met zijn persoonlijkheid en ervaring.”

Toenemende complexiteit

De laatste jaren is op het terrein van sociale zekerheid een omslag gaande waarbij het beheersen van risico’s verder naar voren schuift in de procesketen. Egberts: “Vanuit het inzicht dat voorkomen beter is dan genezen, focussen dienstverleners in toenemende mate op preventie en sturing op inzetbaarheid. Dit wordt nog versterkt door de toenemende complexiteit van de Nederlandse wet- en regelgeving rond sociale zekerheid. Werkgevers worstelen met arbeidsmarktvraagstukken zoals vergrijzing, behoefte aan flexibiliteit en de slag om schaars talent. Dit plaatst assurantieadviseurs en volmachtbedrijven voor de kans én de noodzaak om hun klanten meer te bieden dan advies en bemiddeling rond verzekeringsproducten.”

Eigen uitvoerende organisatie

Egberts: “De ervaring leert dat het niet eenvoudig is om zelf dienstverlening te ontwikkelen voor het terrein van preventie, inzetbaarheid,  verzuim en arbeidsongeschiktheid. EVI Facilities brengt hier verandering in. Met dit uitgebreide ‘white label’ franchisepakket voor onder meer arbodienstverlening bieden wij assurantieadviseurs complete facilitering en ontzorging. Franchisenemers zetten binnen drie maanden hun eigen uitvoerende organisatie op voor preventie en rei-integratie, inclusief certificering als arbodienst.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.