Garantieproduct ‘Bieden met Zekerheid’ bij De Hypotheker

0

Met het garantieproduct ‘Bieden met Zekerheid’ kunnen consumenten zonder voorbehoud van financiering toch veilig en verantwoord bieden op een koopwoning. BNP Paribas Cardif biedt de verzekering en de (bank)garantie aan en het product is verkrijgbaar bij De Hypotheker.

Bieden met Zekerheid dekt het financiële risico van bieden zonder voorbehoud van financiering af. Door de inventarisatie van de haalbaarheid en betaalbaarheid van de hypotheek naar voren te halen in het proces en doordat er een nauwkeurige waardebepaling wordt gedaan, weet de klant vooraf precies hoeveel hij verantwoord kan bieden op de woning. Onverantwoord bieden wordt voorkomen door expliciet te vermelden tot welk bedrag BNP Paribas Cardif garant staat. Is het bod geaccepteerd? Dan is na het tekenen van het koopcontract de (bank)garantie binnen enkele dagen gesteld. Komt de hypotheek toch niet rond? Dan vergoedt BNP Paribas Cardif het garantiebedrag.

Marieke van Zuien, Commercieel Directeur BNP Paribas Cardif België en Nederland over Bieden met Zekerheid: “Door expliciet te vermelden tot welk bedrag wij garant staan, voorkomen we dat consumenten biedingen doen die onverantwoord zijn. Hiermee verkleinen we de risico’s op de huizenmarkt. Deze samenwerking met De Hypotheker past uitstekend bij ons als partnershipverzekeraar.”

De partners Hera Life en Woongarant spelen een belangrijke rol in het aanvraagproces.

Grotere risico’s

Bieden zonder financieringsvoorbehoud gebeurt steeds vaker in deze oververhitte woningmarkt, wat grote financiële risico’s met zich mee kan brengen. Door fors overbieden en het weglaten van een periode van financieringsvoorbehoud proberen potentiële kopers hun droomhuis te bemachtigen. Vaak zonder zeker te weten of de hypotheek wel rond komt. Menno Luiten, Commercieel Directeur van De Hypotheker: “Met ‘Bieden met Zekerheid’ heeft de klant meer kans om zijn droomhuis te bemachtigen, zonder een toename van het financieel risico”.

Foto: Menno Luiten en Marieke van Zuien

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.