Garageverzekeringen, hoe nu verder?

0

Henk Smit, directeur bij serviceprovider Acura, noemt het besluit van Delta Lloyd om de garageportefeuille over te dragen aan Bovemij een ‘vreemde en impulsieve move’. De overdracht werd eind september aangekondigd, maar veroorzaakt volgens Smit veel onrust in de markt.

De onrust als gevolg van deze ‘niet handige actie’ merkt Smit niet alleen bij gevolmachtigden en het intermediair, maar ook onder de eindklanten. Ook al is er binnen deze niche veel aan de hand en staan de resultaten zwaar onder druk, Smit benadrukt dat dit niet exclusief is toe te rekenen aan de portefeuille garageverzekeringen.

Altijd zwaar weer

Smit: “In het schadelandschap is het altijd zwaar weer geweest. Niet kost-wat–kost een klant binnenhalen maar met verstand het risico beoordelen. Ik denk dat wij dat doen. De garagebedrijven die wij aangeboden krijgen worden geïnspecteerd, gaan zorgvuldig door de acceptatiemolen en worden goed getarifeerd. Alleen dan is het mogelijk om een gezonde portefeuille op te bouwen. De branche heeft al te maken met een vertrouwensbreuk en dit soort opzeggingen helpen niet.”

Nieuwe koers Delta Lloyd

Delta Lloyd wil zich op de markt van zakelijke schadeverzekeringen meer toeleggen op de kernmarkten, waarbij iedere productlijn een acceptabel rendement genereert. Verzekeraar Ansvar nam als gevolg van deze koerswijziging al de Xclusief portefeuille over. Een productlijn van schadeverzekeringen, speciaal ontwikkeld voor vermogende particulieren. Tevens stopt Delta Lloyd per 1 januari 2017 binnen het volmachtkanaal met de portefeuille Landbouw.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.