Fusie Voogd en Heilbron definitief

0

Nadat een speciaal integratieteam uitvoerig heeft gekeken naar de haalbaarheid en voordelen van een fusie en hoe dit het best kan worden ingericht, zijn Voogd Groep en de Heilbron Groep op 8 juni 2021 gefuseerd. De nieuwe groep is klaar voor verdere acquisities in de markt.

Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep kondigden de fusie in februari aan. De fusie resulteert in een onderneming van in totaal 1.600 medewerkers met 40 vestigingen in Nederland. Het bedrijf biedt een combinatie van zakelijke verzekeringsdienstverlening op het gebied van arbeid en inkomen, ziekte en verzuim en zorg, met dienstverlening voor particuliere verzekeringen op het gebied van acceptatie en administratie van schadeverzekeringen, premie-incasso, schadeafhandeling en uitbetaling.

De nieuwe organisatie

Zowel de Voogd Groep als de Heilbron Groep blijven vooralsnog onder het eigen label opereren. Het gezamenlijke bestuur bestaat uit voorzitter en CEO Michael de Nijs, Frank Germans en Marco Gregoor. De Raad van Commissarissen bestaat uit Bas de Voogd, Lex Geerdes en afgevaardigden van de grootaandeelhouders. Investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments blijft aan als belangrijke aandeelhouder.

Michael de Nijs: “Dankzij de fusie wordt het portfolio aan producten en diensten voor de klant uitgebreid en ondersteund door sterke technologie en particuliere dienstverlening, waardoor wij hen nog beter kunnen ondersteunen. Daarnaast bieden we internationale marktpartijen een unieke toegang tot de Nederlandse markt. Onze medewerkers bieden we met deze fusie meer en diverse carrièremogelijkheden dankzij de vele locaties en het uitgebreider productportfolio. Hierdoor zal de nieuwe onderneming ook aantrekkelijker voor nieuwe professionals zijn.”

Voogd & Voogd en Heilbron kondigen fusie aan

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.