Fusie vermogensbeheerder Mijn Effecten, Fountain Capital en Today’s 

0

 Mijn Effecten, Fountain Capital en Today’s Vermogensbeheer gaan fuseren. Hierdoor ontstaat er een nieuwe organisatie die uit bijna 20 deskundigen bestaat met een landelijke dekking. 

Hoekstenen van de organisatie zijn een eigen brokerdesk, traditioneel vermogensbeheer en advies, alsmede vermogensregie. Met het samengaan worden middelen en mankracht gecombineerd om op ITgebied en klantenservice verder te innoveren, het beheer mede gericht op duurzaamheid verder te versterken en de online klantomgeving verder door te ontwikkelen in samenhang met een geavanceerde KYC omgeving”, aldus de drie partijen. 

Pasklaar 

Volgens hen is een voordeel van deze fusie voor de huidige en toekomstige klanten dat er een betere en pasklare oplossing kan worden geboden tussen verschillende depotbanken in één gecombineerd overzicht voor de klant. Maatwerk voor de klant aan de voor én achterkant in één overzicht. Door de combinatie van partijen komen diverse succesvolle beleggingsmodellen beschikbaar voor de verschillende klantgroepen. Op korte termijn zal een nieuw innovatief pensioenbeleggingsproduct geïntroduceerd worden dat aansluit bij de behoefte van de nieuwe generatie beleggers. 

Consolidatiegolf 

Het professionele door Mijn Effecten doorontwikkelde rapportage en backofficesysteem vormt een solide basis om ook services aan branchegenoten te kunnen gaan verlenen. De fusiepartners zien het samengaan als een eerste stap in een nog veel grotere consolidatiegolf in de sector. Naar verwachting zullen in latere fase ook andere beheerders zich aansluiten bideze nieuwe combinatie. 

Fusiepartners 

Mijn Effecten is een commissionairshuis. Het kan op basis van zijn vergunningen vermogensbeheer, advies en brokerage aanbieden. Het bedrijf is in 2009 ontstaan uit een fusie tussen Kuperus Effecten en DCM Brokers en heeft een lidmaatschap bij Euronext. 

Fountain Capital Advisory is een niche beheerder in het topsegment van de markt, met een extra focus op gespecialiseerd sustainable impact investing. Daarnaast is zij gespecialiseerd in vermogensregie en advies voor grote (zakelijke) klanten. 

Today’s Vermogensbeheer biedt vermogensbeheer volgens de ‘core satellite’ met bescherming aan en verzorgt vermogensadvies en regie. Today’s Vermogensbeheer hoorde in het verleden bij Today’s Beheer & Brokers.  

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.