Fusie Offermans Joosten en Wilson Groep

0

Financiële dienstverleners Offermans Joosten uit Geleen en Wilson Groep uit Maastricht gaan per 1 januari 2017 fuseren. Hiermee ontstaat volgens de twee bedrijven de grootste onafhankelijke financiële dienstverlener van Limburg.

Beide bedrijven zien schaalvergroting en het gebruikmaken van elkaars specialisaties als uitgangspunt voor de fusie. Met specialisaties op het gebied van verzekeringen, hypotheken, pensioenen en makelaardij is de nieuwe organisatie in staat de markt te bedienen van de kleine particulier tot de groot zakelijke klant.

De huidige directies gaan vanaf 2017 samen verder waarbij de kantoren in Maastricht en Geleen blijven bestaan. Wel zal de backoffice naar Geleen verhuizen. Er zijn geen personele consequenties. In het nieuwe bedrijf werken na de fusie ongeveer zestig medewerkers (45 FTE) met een gezamenlijke jaaromzet van 7.500.000 euro.

Vanuit volmachten van een vijftiental maatschappijen heeft men de mogelijkheid om zelf polissen op te maken en schades af te handelen. Het lidmaatschap van de Noordeloos Groep wordt gewoon voortgezet. Volgens de kantoren biedt dit ‘mogelijkheden om nieuwe, innovatieve proposities voor de klant te ontwikkelen’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.