FSC: ‘Door hoge inflatie nemen kwetsbaarheden voor het financieel systeem toe’

0

De Nederlandse economie heeft ondanks de recente afkoeling een goede uitgangspositie. Tegelijkertijd is de economische en financiële situatie met grote onzekerheden omgeven waardoor risico’s voor de financiële stabiliteit toenemen. Dat constateerde het Financieel Stabiliteitscomité (FSC) in zijn vergadering van 10 november.

Het FSC spreekt zijn zorgen uit over de hoge inflatie, met als gevolg oplopende rentes en onderschrijft de oproep van de ESRB dat banken prudent moeten omgaan met de beschikbare kapitaalruimte. Verder heeft het FSC gesproken over de ontwikkelingen op energiemarkten, waar risico’s bij energiebedrijven zich niet naar het financiële systeem mogen verplaatsen. Daarnaast sprak het comité over de leveragelimiet bij beleggingsfondsen, waarbij Europese consistentie en coördinatie wenselijk is. Ten slotte is het Reglement van Orde alvast vastgesteld ter voorbereiding op de wettelijke verankering van het FSC.

Lees hier het gehele artikel op de website van DNB

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.