Freo: lening voor zelfstandig ondernemers

0

Zelfstandig ondernemers kunnen sinds deze week een persoonlijke lening aanvragen bij Freo. De kredietverstrekker is naar eigen zeggen de enige directe speler in de markt met deze rechtstreekse service voor ondernemers.

Volgens het bedrijf lopen zelfstandig ondernemers bij het zoeken naar een lening vaak tegen een muur aan – ondanks goede jaarcijfers en vooruitzichten. “Hier willen wij graag verandering in brengen”, zegt Maartje Claassen-Eradus van Freo.

“Veel ondernemers hebben al jaren een stabiel inkomen. Op basis hiervan zouden ze in aanmerking moeten kunnen komen voor een eerlijke lening. Vandaar dat wij vanaf nu ook leningen aanbieden voor ondernemers, met dezelfde voordelige rente (vanaf 4,2%) die voor iedereen geldt.”

Lening met consumptief doel

Het gaat om een persoonlijke lening met consumptief doel (bijvoorbeeld voor een auto, studie of de verbouwing van kantoor aan huis), met een vaste rente en een vaste looptijd. “Dit past bij onze kijk op verstandig lenen”, aldus Claassen-Eradus. “Als ondernemer heb je vaak een flexibel inkomen. Dan is het prettig om precies te weten wat je maandelijks kwijt bent aan je lening. Zo houd je grip op je financiën en kom je niet voor verrassingen te staan.”

Voorwaarden zijn onder meer dat het bedrijf van de kredietnemer minstens drie jaar bestaat en geen BV, NV of stichting is. De kredietnemer moet in het bezit zijn van een koopwoning.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.