Fred Lingg draagt DIAS-stokje over aan Ruud van der Kruk

0

Met ingang van 1 januari 2022 draagt Fred Lingg, aandeelhouder en huidig CEO van DIAS Software, het stokje over aan aandeelhouder Ruud van der Kruk. Lingg leidde het softwarebedrijf weer sinds de verzelfstandiging in 2019. Naast aandeelhouder blijf hij actief als directeur Business Development.

Onder leiding van Fred Lingg (l) werd de assurantie- en hypotheeksoftware van DIAS Software in samenwerking met verzekerings- en hypotheekadviseurs en technisch specialisten, grondig vernieuwd. Daarnaast werd de transitie naar de cloud ingezet en softwareleverancier Online overgenomen. De nieuwe CEO Ruud van der Kruk (34) heeft ruime ervaring in de IT-industrie én met het succesvol innoveren en naar de cloud brengen van software.

“Met Ruud halen we een ervaren tech-ondernemer in huis, die de nodige ervaring meebrengt in het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve cloudsoftware”, zegt Lingg. “Na jaren in de rol van Algemeen Directeur in deze branche is het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie.”

Strategisch plan

Aandeelhouders Jelke Jansen en Ynze Sipkema treden per 1 januari eveneens toe tot DIAS Software, als respectievelijk CFO en CTO. Michel Jongboer vervult de rol van Directeur Strategie en Innovatie. Eerder dit jaar werd Soelimen Lafkiri al benoemd tot Commercieel Directeur bij DIAS Software. Deze toevoegingen aan het management maken deel uit van het strategische plan dat de onderneming heeft om de markt voor hypotheek- en assurantiesoftware blijvend te veranderen met innovatieve cloudsoftware in één geïntegreerd platform.

Brede belangen

In december 2019 werd DIAS Software B.V. de nieuwe eigenaar van Financiële Intermediairs van Unit4 met aandeelhouders Chris Ouwinga, Ruud van der Kruk, Ynze Sipkema, Jelke Jansen, Fred Lingg en Soelimen Lafkiri.

Van der Kruk was samen met de eerder genoemde CFO Jelke Jansen en CTO Ynze Sipkema, oprichter en directielid bij onder meer Fiscaal Gemak, marktleider in fiscale software in Nederland. In mei 2019 verkochten zij Fiscaal Gemak aan UNIT4 Bedrijfssoftware, nu onderdeel van Exact. De laatste twee jaar was hij directielid bij UNIT4 en verantwoordelijk voor onder andere innovatie en strategie. Van der Kruk studeerde Economie en Accountancy aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van der Kruk, Jansen en Sipkema hebben tevens belangen in Hyarchis en andere innovatieve softwarebedrijven.

“Wij geloven in de financieel adviseur en dat hij succesvol kan opereren in deze dynamische branche als hij efficiënt gebruik maakt van de juiste software, die zowel gericht is op optimale klantbediening als op verregaande en efficiënte digitalisering. Dat is precies wat wij doen met ons geïntegreerde softwareplatform DIAS EEN”, aldus Van der Kruk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.