Fred de Jong associate lector aan HAN

0

De HAN University of Applied Sciences in Arnhem heeft Fred de Jong benoemd tot associate lector Sustainable Finance & Tax. Het betreft een deeltijdfunctie. Het associate lectoraat is onderdeel van het Centrum Meervoudige Waardecreatie van de HAN. Daarnaast blijft hij actief als onderzoeker en consultant vanuit zijn eigen adviesbureau.

In zijn nieuwe positie gaat De Jong onderzoek doen naar de rol van financieel adviseurs (zoals fiscalisten, verzekeringsadviseurs en accountants) voor het mkb in de transitie naar sustainable ondernemerschap. Centraal thema daarbij is waardecreatie door de adviesmarkt.

Sustainability

De Jong: “Sustainability gaat over duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen door meervoudige waardecreatie. Er ontstaan nieuwe businessmodellen waarin duurzaamheid centraal staat en waarin niet alleen gestuurd wordt op economische waarde, maar ook op sociale en ecologische waarden. Het vraagt een andere mindset om de transitie naar sustainability vorm te geven. Bij deze transitie speelt de (financieel en fiscaal) adviseur voor ondernemers/ondernemingen een belangrijke rol als vertrouwenspersoon en aanjager van de noodzakelijke verandering.”

Coproductie

Binnen het nieuwe associate lectoraat staat de vraag op welke manier de adviseur op financieel gebied het mkb kan helpen de transitie succesvol vorm te geven centraal. Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de vraag hoe duurzaam het businessmodel van de adviseur zelf is. De Jong: “Het onderzoek wordt een coproductie tussen docenten, studenten en het werkveld (mkb en financieel adviesmarkt). De uitkomsten van de onderzoeksprojecten komen ten goede aan het werkveld en vormen een belangrijke bron voor de verdere ontwikkeling van het onderwijs binnen de HAN voor de financieel en fiscaal adviseur van de toekomst.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.