Fraude met loonbriefjes werknemers

0

Deze week heeft de directie Opsporing van de Inspectie SZW in opdracht van het Functioneel Parket in Den Haag twee verdachten aangehouden omdat zij werknemers lieten werken met gefingeerde dienstverbanden. Vermoedelijk voor het verkrijgen van een hypotheek of krediet.

Op papier kregen de werknemers een hoger loon dan dat zij daadwerkelijk ontvingen. De ene verdachte, 33 jaar, is eigenaar van een uitzendbureau in Den Haag. De tweede verdachte, 28 jaar, is de boekhouder.

Westland en omgeving Rotterdam

Het uitzendbureau, gevestigd in Den Haag, heeft circa 200 uitzendkrachten in dienst die vooral werken bij tuinderijen in het Westland en in de omgeving van Rotterdam. Een hoger salaris op een loonstrook werd vermoedelijk gebruikt voor het verkrijgen van een hypotheek, een krediet of het verkrijgen van een verblijfsvergunning, zegt de Inspectie SZW. Het ‘hoge salaris’ staat alleen op papier, de uitzendkracht ontvangt dit niet. Geschat wordt dat de eigenaar van het uitzendbureau hiermee ongeveer € 400.000,- wederrechtelijk heeft verkregen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.