Forse winststijging ASR

0

Het operationeel resultaat van ASR steeg vorig jaar met 15,4% naar 1.021 miljard euro, door betere resultaten in alle segmenten. De premies stegen met 11,1% tot 5,859 miljard. De hypotheekproductie nam met 1,4 miljard euro toe tot zes miljard euro. De Solvency II ratio kwam uit op 196% (2021: 199%).

De premies in Schade stegen met 13,2% tot 4.124 miljard. Het operationeel resultaat Schade verbeterde met 84 miljoen naar 325 miljoen, voornamelijk door een verbetering bij Inkomen. De schadelast van de overstromingen in juli 2021 beliep circa 20 miljoen, conform eerdere schatting. De premies in Leven groeiden met 4,6% tot 1,893 miljard en het operationeel resultaat steeg met 33 miljoen naar 763 miljoen, voornamelijk door een hogere investment margin.

Tevredenheid

Bestuursvoorzitter Jos Baeten: “2021 was een goed jaar waarin we samen met alle collega’s mooie prestaties hebben geboekt. We zijn er in geslaagd om een sterk resultaat neer te zetten, onze middellangetermijndoelstellingen te behalen en de tevredenheid bij klanten en intermediairs op een onveranderd hoog niveau te houden. Dit laatste is bijvoorbeeld terug te zien in het jaarlijkse performance onderzoek van IG&H, waarin het intermediair ASR scoort als nummer één verzekeraar op het gebied van inkomen en pensioenen.”

Stormen

“Behalve de Covid-19-situatie werden we afgelopen weken getroffen door slecht weer met zware stormen en veel neerslag. Dat heeft, net als bij de overstromingen van vorig jaar, tot aanzienlijke schade geleid. Onze ervaren experts en schadebehandelaars zijn direct ter plaatse in actie gekomen om klanten snel en vakkundig te helpen. Dit zijn de momenten waar je als verzekeraar met de juiste dienstverlening de toegevoegde waarde kan leveren die klanten van ons mogen verwachten”, aldus Baeten. “Ondanks de claims als gevolg van de overstromingen in Limburg steeg het operationele resultaat met ruim 15%. Alle segmenten hebben bijgedragen aan deze forse stijging.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.