Forse winststijging Allianz Benelux

0

“Allianz Benelux is 2022 goed gestart”, zegt Regional CEO Joos Louwerier (foto) bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal. “Rekening houdend met de eenmalige last in 2021 zien wij een gestage verbetering van onze operationele winstgevendheid, waar zowel onze Leven- als Schade-activiteiten in de drie landen aan bijdragen.” De verzekeraar zag het nettoresultaat stijgen van -17,4 naar +80,7 miljoen euro.

De sterke resultaten laten volgens Louwerier zien dat Allianz Benelux opereert vanuit een solide basis. “Deze solide basis willen wij gebruiken om de komende jaren verder te groeien in aantallen klanten, relaties en omzet. Die groei verwachten wij te realiseren door in te zetten op impactvolle verbetering van onze dienstverlening, zowel digitaal als niet-digitaal, en door focus aan te brengen in ons aanbod van producten en diensten. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en ik kijk ernaar uit om die transitie straks ook in de praktijk te kunnen gaan brengen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.