Forse winststijging ABN Amro

0

ABN Amro heeft over het derde kwartaal 2022 een nettowinst geboekt van 743 miljoen euro. De fors gestegen winst was voor een groot deel te danken aan de verkoop van verschillende bedrijfsonderdelen, waaronder de PPI aan Achmea.

CEO Robert Swaak: “In het derde kwartaal hielden we het momentum vast, met wederom groei van onze hypotheken en zakelijke kredietportefeuille. Ons marktaandeel in hypotheken verbeterde in Q3 verder naar 19,1% en in Nederland bleven we marktleider. De druk op de marges voor hypotheken en zakelijke kredieten duurt voort door de vertraagde doorbelasting van hogere financieringskosten aan klanten.”

Duurzame en betaalbare woningen

“In het kader van de verdere integratie van duurzaamheid in het hart van onze bedrijfsvoering, hebben we kortgeleden een woningbouwproject voor duurzame en betaalbare woningen gefinancierd”, zegt Swaak. “Nu Nederland met een ernstig woningtekort kampt, helpen we hiermee aan de vraag te voldoen. Ons hypotheeklabel Florius financiert nu woonvormen voor ouderen zoals meergeneratie- en mantelzorgwoningen. Daarmee steunen we hun mobiliteit op de huizenmarkt en bevorderen we toekomstbestendige woonvormen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.