Forse toename cyberverzekeringen Lloyds

0

Lloyd’s heeft de vraag naar cyberverzekeringen in Nederland in de afgelopen twee jaar fors zien toenemen. Tussen 2014 en 2016 noteerde de (her-)verzekeraar een toename van 900% in de cyberpremies die ze ontvangen van Nederlandse bedrijven.

Volgens Lloyd’s is Nederland daarmee de grootste Centraal-Europese afnemer van cyberverzekeringen. Landen als Duitsland, Frankrijk en Italië ver laat ons land ver achter zich. Dat bedrijven in Nederland zich meer bewust zijn van de risico’s als gevolg van cyberincidenten heeft alles te maken het overheidsbeleid. Ralph Van Helden, Country Manager Benelux bij Lloyd’s: “Voor de Europese implementatie van de algemene verordening gegevensbescherming in 2018 heeft Nederland al de nationale meldplicht datalekken ingevoerd. Het lijkt erop dat bedrijven zich hierdoor bewuster zijn geworden van de kwetsbaarheid van hun gegevens, en de risico’s en gevolgen van cyberbedreigingen.”

Uit onderzoek van Lloyd’s blijkt dat 94% van alle Nederlandse bedrijven in de afgelopen vijf jaar te maken heeft gehad met cyberincidenten. 68% van de bedrijven maakt zich zorgen om dergelijke incidenten in de toekomst. Uit de enquête blijkt tevens dat Nederlandse bedrijven toonaangevend zijn als het gaat om het beschermen van hun bedrijfsactiviteiten. Van Helden: “Toch kun je in dit digitale tijdperk je cyberincidenten nooit volledig uitsluiten. Het belangrijkste is dus hoe je hiermee omgaat en welke maatregelen je neemt om je bedrijf en, nog belangrijker, je klanten te beschermen.”

Groter pand Rotterdam

Lloyd’s heeft sinds 2011 een vestiging in Nederland. Onlangs werd een nieuw kantoor in Rotterdam in gebruik genomen. In dit pand zijn Lloyd`s Netherlands Representative en de assuradeurs Dual, W.A. Hienfeld, StartStone en Ironshore/Pembroke gevestigd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.