Forse sneeuwschade glastuinbouw

0

Twee weken na de forse sneeuwval heeft Interpolis ruim 500 schademeldingen vanuit de agrarische sector ontvangen. Het schadebedrag voor de glastuinbouw wordt door experts geschat op ruim 40 miljoen euro. De 80 meldingen vanuit de landbouw en veehouderij zijn goed voor 2 miljoen euro schade.

Veel glastuinders hadden het advies van de verzekeraar om tijdig te starten met stoken en de schermen te openen opgevolgd. Als gevolg van stuifsneeuw en wind hoopte de sneeuw zich toch snel op bij kassen met hoogteverschillen. De gevolgen waren soms forse schades aan kassen; constructies en ruiten. Ook gewassen zijn soms volledig verloren gegaan of hebben veel geleden onder te lage temperaturen door kapotte ruiten en de aanhoudende kou. Volgens Interpolis is 1 op de 8 glastuinbouwondernemers in Nederland geraakt door het kortstondige, maar extreme winterweer.

De schademeldingen kwamen uit het hele land en na herverzekering resteert voor Interpolis een schadelast van 25 miljoen euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.