Forse premieverschillen WGA-offertes

0

Mercer heeft de eerste nieuwe WGA-offertes onder de loep genomen en constateert enorme premieverschillen. Door de geoffreerde premies van verzekeringsmaatschappijen goed te vergelijken kunnen werkgevers volgens het adviesbureau bedragen tot meer dan een ton besparen.

Mercer vergeleek de offertes die verzekeraars aan hun relaties hebben uitgebracht om eigenrisicodrager te worden of te blijven voor de WGA. Voor een onderneming met bijna 200 werknemers bedroeg het verschil in premiestelling meer dan 90.000 euro.

Bart Brenninkmeijer, Mid Market segment leader bij Mercer: “Verzekeraars sturen momenteel de eerste offertes voor de verzekeringspremies voor volgend jaar. Wij zien echter dat bij lange na niet alle bedrijven de markt onderzoeken, maar ervoor kiezen om gewoon te blijven zitten waar ze zitten. Maar als ik de offertes bij onze eigen klanten analyseer, dan zie ik dat de premieverschillen tussen de duurste en de goedkoopste offerte met de regelmaat van de klok 200% of meer zijn.”

Neem ook UWV premie mee

Het loont volgens Brenninkmeijer om twee of drie concurrerende offertes aan te vragen. “Een indicatie van de UWV premie is daarbij ook een belangrijk onderdeel voor een onderneming om een goede beslissing te nemen. Het advies om een volledig onderzoek inclusief de premiestelling van het UWV uit te laten voeren, lijkt een open deur. Toch moeten veel bedrijven eraan herinnerd worden. Dit is schrijnend in het licht van de grote veranderingen die er op stapel staan door de samenvoeging van de WGA vast en flex.”

Extreem strenge beoordeling

Een complicerende factor is volgens Brenninkmeijer, dat verzekeraars extreem streng zijn geworden in het beoordelen van de aanvragen. “Er ís al tijdsdruk om het te regelen, maar er is ook nog eens nul ruimte voor fouten of ontbrekende gegevens. Dat komt doordat verzekeraars voor het eerst een premie moeten afgeven voor de flex krachten en in de afgelopen jaren flinke verliezen hebben geleden, doordat het risico verkeerd was ingeschat. Al met al is het voor bedrijven nu een race tegen de klok – zeker voor bedrijven die hun administratie en verzuimmanagement niet goed voor elkaar hebben.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.