Forse groei hypotheekportefeuille NIBC

0

NIBC heeft zijn winst in 2015 van 42 naar 71 miljoen euro zien stijgen. Dat was met name te danken aan een forse stijging van de kredietverlening aan zakelijke en particuliere klanten. Zo nam de hypotheekportefeuille met 500 miljoen euro toe tot 8,6 miljard.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC: “In 2015 heeft NIBC bijna 1 miljard euro meer aan kredieten verleend aan middelgrote zakelijke en particuliere klanten dan in het jaar ervoor. Met onze corporate banking activiteiten hebben we ongeveer 450 miljoen euro aan additionele kredieten verschaft aan middelgrote bedrijven in Nederland en Duitsland.”

Volgens De Wilt zijn de consumer banking activiteiten verder gegroeid in de lastige economische omstandigheden met lage rentetarieven. “Dit toont aan dat onze strategie werkt om complete producten tegen een redelijke prijs aan te bieden. Onze buy-to-let product ‘Vastgoed Hypotheek’ heeft in het eerste jaar de verwachtingen overtroffen. Onze

hypotheekportefeuille is met meer dan 500 miljoen euro toegenomen naar 8,6 miljard, doordat de nieuwe productie van 1,3 miljard euro de aflossingen ruimschoots compenseerde. De particuliere spaartegoeden namen in 2015 toe met 12%, 9 miljard naar 10 miljard euro.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.