Forse groei DMPM-hypotheekportefeuille

0

Met een volume van ruim 4,5 miljard euro aan verstrekte hypotheken, was 2021 wederom een recordjaar voor DMPM. De hypotheekverstrekking verloopt via diverse labels zoals IQWOON, Robuust Hypotheken, HollandWoont, Hypotrust Vrij Leven en Clarian Wonen.

Dutch Mortgage Portfolio Management (DMPM) heeft vorig jaar in totaal 21.000 aanvragen voor particuliere woninghypotheken ontvangen. De regiepartij met nationale en internationale investeerders biedt hypotheken aan in verschillende risico categorieën, maar met name de hypotheken in het NHG-segment zijn populair. Op basis van alle HDN-aanvragen heeft DMPM naar eigen zeggen in 2021 een NHG-marktaandeel van 12,5% weten te realiseren. DMPM maakt deel uit van de Blauwtrust Groep.

Solide basis verder uitbouwen

Rolf Belonje, directeur van DMPM: “Sinds onze oprichting in 2016 hebben wij investeerders op verschillende manieren toegang tot de Nederlandse hypotheekmarkt geboden. Omdat we groei en stabiliteit op de lange termijn belangrijker vinden dan ‘quick wins’, hebben wij ook in 2021 verschillend initiatieven ontplooid om onze dienstverlening en onze interne organisatie verder door te ontwikkelen. Hierdoor staat er een solide basis waarop wij verder kunnen bouwen. Vorig jaar heeft onze portefeuille de grens van 10 miljard euro doorbroken en dit willen wij de komende jaren zeker gaan verdubbelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.