Fors meer inbraken verwacht tijdens carnaval

0

Er mag weer gecarnavald worden en dat nieuws heeft ook het gilde van zwart-wit gestreepte pakken bereikt. Interpolis verwacht dat er volgende week in heel Nederland 11% meer inbraken en pogingen tot inbraak zullen plaatsvinden, ten opzichte van de week voorafgaand aan carnaval.

De InbraakBarometer van Interpolis wijst ook uit dat het aantal verwachte inbraken in carnavalsgemeenten met 28% fors hoger ligt dan het aantal inbraken in gemeenten waar geen carnaval gevierd wordt. Daarmee laten de inbraakcijfers sinds de lockdown – toen carnaval vooral thuis werd gevierd – weer een stijgende lijn zien.

Besparen kan duur uitpakken

Mireille van den Boom, verantwoordelijk voor de InbraakBarometer van Interpolis, merkt op dat veel mensen vanwege de hoge energieprijzen willen besparen en bijvoorbeeld de lampen uitdoen als ze het huis uit gaan. “Om inbrekers buiten de deur te houden en niet onnodig veel energie te verbruiken kun je bewegingssensoren of timers op je lampen installeren. Zorg ook dat je huis er bewoond uitziet. Daarnaast is het slim om je buren te waarschuwen om een oogje in het zeil te houden en doe altijd je ramen en deuren op slot.”

Meeste boevenpakken in Keiengat

De gemeenten in Brabant waar je volgens de InbraakBarometer het meeste moet oppassen voor insluipers zijn:

  1. Keiengat (Waalre)
  2. Keiebijtersstad (Helmond)
  3. Peeënrijk (Dongen)
  4. Turfstekerslaand (Kaatsheuvel, onder gemeente Loon op Zand)
  5. Ballefruttersgat (Goirle)

De gemeenten in Limburg waar je volgens de InbraakBarometer het meeste moet oppassen voor insluipers zijn:

  1. Heikneuterrijk (Mook en Middelaar)
  2. Remunj (Roermond)
  3. Rogstaekersstad (Weert)
  4. Zumpelveld (Simpelveld)
  5. Mestreech (Maastricht)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.