FNV op ramkoers voor 66 jaar

0

De FNV eist dat het kabinet de AOW-leeftijd bevriest op 66 jaar en een streep zet door de fiscale boete op eerder stoppen met werken. Daarnaast moet indexatie geregeld worden voor elke generatie en moet iedereen kunnen rekenen op een goed pensioen, ook voor flex en zpp.

Om deze punten kracht bij te zetten gaat de vakcentrale zaterdag 8 september in Amsterdam demonstreren voor een goed pensioen. “In een fatsoenlijk land als Nederland moet iedereen op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen. Met het enige signaal dat minister Koolmees afgeeft, is dat mensen toch langer moeten doorwerken. Prinsjesdag nadert. Het is nú tijd om iets te doen”, aldus een strijdvaardige FNV-vicevoorzitter Tuur Elzinga.

Alles of niets

Elzinga maakte het kabinet vanmorgen duidelijk dat de FNV niet zal wijken als het om de pensioenen gaat. “We kunnen pas een akkoord sluiten als op alle onderdelen overeenstemming is. Veel mensen halen niet gezond hun pensioenleeftijd. Ze moeten daarom tijdig kunnen stoppen met werken en daar is haast bij. Een groot deel van de pensioenen is de afgelopen tien jaar niet geïndexeerd. In een nieuw stelsel moet dat veranderen. Daarnaast moeten mensen weer zicht hebben op tijdig stoppen met werken. Tot twee keer toe hebben opeenvolgende kabinetten de AOW-leeftijd verhoogd, terwijl onze achterban bezig is met de vraag: hoe lang moet ik nog?”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.