FNV Finance wil beloningspact met financials

0

FNV Finance wil met de banken- en verzekeringssector een beloningspact afsluiten dat exorbitante loonsverhogingen en bonussen aan banden legt. Salarissen van de topbestuurders moeten voortaan stijgen in lijn met de cao-loonsverhogingen van medewerkers in de sector.

Ook mag het verschil tussen beloningen van de top, inclusief bonussen, van FNV Finance niet meer zijn dan 20 keer het salaris van de laagst verdienende in dezelfde organisatie. Het instellen van een maximum van ‘factor 20’ vindt 51% van de vakbondsleden een goed plan, tegenover 38% van werknemers in de financiële sector en 26% van de Nederlandse bevolking. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.079 respondenten in de leeftijd van 18-70 jaar uit het StemPunt-panel van Motivaction, 262 medewerkers uit de financiële sector en 386 vakbondsleden, naar de topbeloningen in de financiële sector dat de vakbond liet uitvoeren door Motivaction.

Brede steun

De uitgangspunten van het beloningspact konden hierin rekenen op een brede steun, wat op zich niet verassend is. Zo staat 71% van de respondenten (zeer) negatief tegenover salarisverhogingen van meer dan 25%. Leden van FNV Finance zijn hierover nóg negatiever: 82% is (zeer) negatief over deze verhoging. Circa 62% van de respondenten vindt dat salarisverhogingen beperkt mogen stijgen als dit ook geldt voor medewerkers. Van de medewerkers in de sector vindt 69% en 83% van de vakbondsleden van FNV Finance dit een goed plan. Dit gevoel is vanzelfsprekend sterker bij organisaties waar ontslagen vallen. 70% is van mening dat salarissen van de bestuurders dan niet mogen stijgen.

Schadelijk

81% van de respondenten vindt het positief dat de loonsverhoging van ING-topman Ralph Hamers is teruggedraaid, maar het merendeel vindt het jammer dat dit pas is gebeurd onder maatschappelijke druk. Bij slechts 7% van de respondenten is door deze ingreep het vertrouwen hersteld in de financiële bestuurders en de sector in zijn geheel.

Beloningspact

Het beloningspact van FNV Finance wordt de komende periode aangeboden aan het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Banken. De belangrijkste onderdelen van het beloningspact zijn:

  • De salarissen van de topbestuurders stijgen in lijn met de cao-loonsverhogingen van medewerkers.
  • Instellen “factor 20”; het verschil tussen beloningen van de top mag niet meer zijn dan 20 keer het salaris van de laagst verdienende.
  • Interne beloningsverhoudingen zijn leidend en niet externe benchmarks.
  • Een functiewaarderingssysteem waar ook de top onder valt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.