Florius wil baanbrekend zijn met brondata

0

Het intermediair gunde Florius dit jaar naast de hoofdprijs ook twee Gouden Lotus Awards in de categorie Innovatie. Kijkend naar de toekomst gaat de hypotheekverstrekker rustig door met innoveren, vertelt directeur Karin Polman. “Met brondata hoop ik in 2024 echt baanbrekende stappen te zetten.”

“Innovatie is voor veel mensen ook de reden dat ze bij Florius werken of willen werken”

Florius behoort tot de eerste groep ketenpartijen die op 19 december 2022 het convenant ondertekenden om het delen van brondata binnen de hypotheekketen te versnellen. Dit voorjaar voegde de geldverstrekker al meteen de daad bij het woord. De brondata die de met Florius samenwerkende adviseurs gebruiken in het eigen adviespakket, kan voortaan ook geheel automatisch gebruikt worden voor de acceptatie van een hypotheekaanvraag.

In een gesprek met InFinance zegt Polman die plek in de voorhoede te willen behouden. “Ons einddoel is om alle stukken te kunnen vervangen door brondata. We maken wel stappen op dat vlak, maar ik hoop in 2024 echt baanbrekende stappen te zetten.”

Ook op het gebied van woningverduurzaming wil Polman verder ontwikkelen. Dat en meer lees je gratis en zonder inlog in de nieuwe eInFinance.

 

Brondata versnelt acceptatie bij Florius en Moneyou

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.