Florius vernieuwt Verduurzaam Hypotheek

0

De Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) is vernieuwd. De looptijd is verlengd van maximaal 15 jaar naar 30 jaar.

Volgens de hypotheekverstrekker heeft de klant hierdoor langer de tijd om de hypotheek terug te betalen, waardoor de maandlasten lager zijn. Daarnaast is de rentevastperiode losgekoppeld van de looptijd, waardoor de hypotheekoplossing flexibeler is geworden. Bij het afsluiten van een FVH krijgen klanten ook tijdelijk een gratis energielabel.

Impact

Karin Polman (foto), directeur van Florius: “Doordat we met onze hypotheekportefeuille bijna 10% van de koopwoningen in Nederland financieren, kunnen we een grote impact hebben op de verduurzaming van de Nederlandse woningmarkt. Met de nieuwe FVH bieden we klanten meer mogelijkheden tot verduurzaming en dragen we een extra steentje bij aan de verduurzaamtransitie van Nederland.”

Gratis energielabel

“Als de adviseur een klant heeft die in het vierde kwartaal van dit jaar één van onze duurzame hypotheekproducten afsluit, dan krijgt die klant een gratis energielabel ter waarde van 290 euro”, zegt Polman. “Dat is fijn”, want een beter energielabel kan leiden tot een hogere woningwaarde en de woning wordt in veel gevallen beter verkoopbaar. En heb je na het verduurzamen een definitief energielabel A, dan kom je mogelijk ook nog eens in aanmerking voor duurzaamheidskorting. Een mooie stimulans voor de adviseur om met zijn klant in gesprek te gaan. Maar we ontginnen nog meer verduurzamingspotentieel. We reiken daarnaast ook een nieuw ‘Kansrijk Moment’ aan op FAN, ons extranet: het verduurzamingspotentieel. Adviseurs worden hiermee gestimuleerd om mogelijkheden tot verduurzaming met hun klanten met energielabel D of lager te bespreken. In de afgelopen drie jaar hebben deze klanten geen extra leningdeel afgesloten, bijvoorbeeld voor een duurzame verbouwing.”

De Energiebespaarders

Daarnaast heeft Florius  de samenwerking met De Energiebespaarders vernieuwd. Voorheen kregen klanten een gratis persoonlijk verduurzaamadvies bij het aanvragen van een rente-aanbod voor een Verduurzaam Hypotheek of een hypotheek met ruimte voor een Energiebespaarbudget (EBB) of Energie Besparende Voorzieningen (EBV). Polman: “Dit aanbod geldt  nu voor al onze klanten, dus bestaand en nieuw. Voor het verduurzaamadvies wordt de klant gebeld door een adviseur van De Energiebespaarders om de verduurzaamwensen en -mogelijkheden in zijn persoonlijke situatie te bespreken. Als dat nodig is, bekijken De Energiebespaarders graag de situatie bij de klant thuis.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.