Florius Verduurzaam Hypotheek met groendepot

1

Om de verduurzaming van woningen kracht bij te zetten introduceert Florius op 1 april de Verduurzaam Hypotheek. Die geeft consumenten twee jaar de tijd om de energiebesparende maatregelen uit te voeren, zonder renteconsequenties voor de hypotheek.

Op het moment dat er een hypotheek wordt aangevraagd, kan tussen de 5.000 en 25.000 euro extra worden geleend voor energiebesparende maatregelen in en om de woning. De consument hoeft later pas te beslissen welke verduurzamende maatregelen er genomen worden. Binnen twee jaar na het passeren van de hypotheek moeten de energiebesparende maatregelen zijn gefinancierd vanuit het depot.

Karin Polman, directeur van Florius, zou graag zien dat de woningportefeuille naar energielabel A gaat. “Daarom moet het energiezuinig maken van de woning voor iedereen toegankelijk en betaalbaar worden. We dragen met verduurzaming van woningen niet alleen bij aan een reductie van C02. We zorgen zo ook dat de energielasten omlaag kunnen en het wooncomfort omhoog. Bovendien kan de waarde van een huis stijgen als het energielabel opschuift. Deze hypotheekoplossing kunnen adviseurs zowel aan nieuwe als aan bestaande klanten aanbieden.”

Via adviseurs

De Verduurzaam Hypotheek wordt afgesloten via adviseurs. Die kan de consument tijdens het hypotheekadvies in drie stappen op weg helpen bij het energiezuinig maken van de woning. Met de gratis Bespaarcheck krijgt de klant direct een indicatie van de mogelijke energiebesparing voor de nieuwe woning en de investering die daarvoor nodig zou zijn. Vervolgens kan de adviseur de Florius Verduurzaam Hypotheek aanvragen als onderdeel van de reguliere hypotheekaanvraag. Het bedrag voor verduurzaming komt in een bouwdepot, waardoor de koper pas later hoeft te kiezen wat hij precies gaat doen en wanneer. Financiering door middel van de Florius Verduurzaam Hypotheek leidt overigens niet tot een verhoging van de risico-opslag.

Zodra de nieuwe eigenaar aan de slag wil met de realisatie de energiebesparende maatregelen, kan hij De Energiebespaarders hiervoor inschakelen. Deze samenwerkingspartner van Florius kan desgewenst het gehele traject; van Energiepaspoort en offertes tot en met de installatie van de energiebesparende voor de klant regelen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.