Florius Verduurzaam Hypotheek goed ontvangen

0

Florius heeft het aantal aanvragen voor de vernieuwde Florius Verduurzaam Hypotheek (FVH) sinds de introductie op HypoVak in een gelijkmatig stijgende lijn zien toenemen van enkele tientallen per maand naar ruim 100 op maandbasis in februari.

De Verduurzaam Hypotheek kent een gunstiger rentetarief en telt niet mee voor de risicoklasse van de overige leningdelen. Een van de grote vernieuwingen ten opzichte van het oude product was de looptijd die is uitgebreid naar 30 jaar. Dat was een veelgehoorde wens vanuit de adviseurs.

Behalve de populariteit van de FVH merkt Florius ook een toenemende interesse op in hypotheekaanvragen met Energie Besparende Voorzieningen (EBV) en een Energiebespaarbudget (EBB). De stijgende lijn is volgens Florius voor een deel ook te danken aan de nieuwe regels rond woningverduurzaming.

Ook in 2024 blijft Florius duurzaam innoveren door samen met een energiepartner te onderzoeken of inzicht kan worden geboden in het werkelijke energieverbruik van klanten. Hiermee stimuleert de geldverstrekker de verduurzaming en helpt zij adviseurs om klanten met verduurzamingspotentieel gerichter te benaderen. Bijvoorbeeld ook met het Kansrijk Moment dat het verduurzamingspotentieel benadrukt en een gratis persoonlijk verduurzamingsadvies door de Energiebespaarders.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.