Florius schetst toekomstige woonsituaties 65-plussers

0

Florius is volgende week met een ontwerp aanwezig op de Dutch Design Week 2021. De hypotheekverstrekker presenteert in Eindhoven drie mogelijke toekomstige woonsituaties voor 65-plussers in het Vitalo Impact Lab.

Het doel hiervan is om de seniore huizenbezitter tot nadenken aan te zetten. De meeste 65-plussers, of vitalo’s zoals Florius ze noemt sinds deze term door lezers van Trouw werd bedacht, zijn vaak heel tevreden met hun huidige woonsituatie en willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. “Ze voelen zich nog jong en denken nog niet veel na over andere woonopties. Ze zien op tegen het moment dat thuis wonen misschien niet meer kan. Of het moment waarop ze alleen komen te staan en te veel ruimte hebben of zich eenzaam gaan voelen. Daar zit de crux”, aldus Karin Polman, directeur van Florius. “We hebben kwalitatief onderzoek gedaan onder de doelgroep en weinig mensen voelen zich genoodzaakt om na te denken over de tijd waarin wonen zoals je gewend bent misschien niet meer zo vanzelfsprekend is. Toch is het verstandig om dat te doen, want nu zijn er nog veel opties en is de kans groter dat je straks kunt wonen zoals je dat nu voor ogen hebt.”

Toekomstige woonsituaties

Tijdens de Dutch Design Week wil Florius met drie mogelijke, toekomstige woonsituaties vitalo’s aanzetten tot nadenken over woonwensen in de toekomst:

  1. Je huis splitsen en delen met starters.
  2. Je huis met behulp van technologie toekomstbestendig maken.
  3. Op een bijzondere manier met anderen/andere vitalo’s samenleven.

Dutch Design Week

Op de Dutch Design Week presenteert Florius een conversation starter. “Een opvallende installatie, waarin de verschillende woonsituaties vanaf het plafond afwisselend omlaag worden getakeld. Het doel is om aan de hand van ons ontwerp samen het gesprek aan te gaan en input op te halen voor propositieontwikkeling in de toekomst”, besluit Polman.

Van 16 tot en met 24 oktober vindt in Eindhoven de jaarlijkse Dutch Design Week (DDW) plaats. De Dutch Design Week is het grootste design evenement van Noord-Europa.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.