Florius promoot groenere woonomgeving

0

Florius gaat adviseurs en consumenten inspireren om de biodiversiteit in de eigen omgeving te bevorderen. Karin Polman, directeur van Florius: “Verduurzamen gaat niet alleen om de woning zelf. Maar ook de directe leefomgeving om de woning heen.”

Zelf heeft Florius onlangs een klimaatbos op landgoed Wagensveld in gemeente Renswoude mogelijk gemaakt. Medewerkers van de geldverstrekker hebben samen met medewerkers van het landgoed in totaal meer dan 3.000 stekjes van diverse inheemse boomsoorten geplant. Polman: “Met het aanplanten van het bos willen we adviseurs en consumenten inspireren om ook met biodiversiteit aan de slag te gaan. Want verduurzamen gaat ook over de directe leefomgeving om de woning heen. Daarom is het logisch dat wij als Florius hiermee aan de slag gaan. Het raakt immers dat waar we dagelijks mee bezig zijn: de plek waar je je prettig wil voelen, je woning.”

Klein beginnen

Florius heeft op florius.nl praktische tips geplaatst om de woon- en kantooromgeving te vergroenen. Denk aan tegels uit de tuin halen en een insectenhotel ophangen, tot aan een klimplant laten groeien aan de muur op een balkon. Ook de letterlijke kantoortuin kan bijdragen aan biodiversiteit en door bladeren in de tuin te laten liggen, verbetert de leefomgeving van insecten. “Iedereen kan een steentje bijdragen, ook als je geen of maar een kleine tuin hebt. Het vergroten van de biodiversiteit is dus alles behalve tijdrovend. Beginnen kan klein, maar advieskantoren en financiële instellingen kunnen het natuurlijk ook groter aanpakken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.